Аннотации:
Розглянуто класифікацію та конструктивні елементи існуючих засобів для приготування тіста. На основі аналізу конструкцій визначені задачі дослідження. Розглянуто основи технологічного і конструктивного розрахунку робочих органів агрегатів для приготування тіста. Здійснено розробку теоретичних основ розрахунку агрегатів для приготування тіста виконаних в блочній конструкції. На основі моделювання залежностей, які визначають конструктивні параметри елементів тістоприготувального агрегату обґрунтовано його конструктивні параметри.
Проведено аналіз виробничих небезпек при експлуатації обладнання у хлібопекарному цеху, розроблено логіко-імітаційну модель виникнення травматизму.
Здійснено енергетичну та техніко-економічну оцінку запропонованого конструктивного виконання тістоприготувального агрегату.