Аннотации:
АНОТАЦІЯ
У кваліфікаційній роботі розглянуто сутність та зміст основних понять у
гастрономічному туризмі, його структурні зв’язки з іншими видами туристичної
діяльності, описано особливості розвитку та класифікацію гастрономічного
туризму. Подано методичні аспекти досліджень гастрономічного туризму, його
різновидів та основних напрямків розвитку.
Проаналізовано діяльність гастрономічного туризму, особливості розвитку
гастрономічних турів в Україні та за її межами, також у кваліфікаційній роботі
продемонстровано карту гастрономічних фестивалів світу та кулінарних
особливостей по областях України. Наведено напрямки розвитку гастрономічного
туризму в Україні та визначено найбільш привабливі об’єкти гастрономічного
туризму.
На основі результатів досліджень визначено актуальні проблеми становлення
та розвитку гастрономічного туризму в Україні, визначено нові можливості та
перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні.
ANNOTATION
The qualification work considers the essence and content of the basic concepts in
gastronomic tourism, its structural links with other types of tourism activities, describes
the peculiarities of development and classification of gastronomic tourism. The
methodological aspects of research on gastronomic tourism, its types and main directions
of development are presented.
The activities of gastronomic tourism, the peculiarities of the development of
gastronomic tours in Ukraine and abroad are analyzed, and the qualification work also
shows a map of gastronomic festivals of the world and culinary features in the regions of
Ukraine. The directions of development of astronomical tourism in Ukraine are presented
and the most attractive objects of gastronomic tourism are identified.
Based on the results of the research, the actual problems of formation and
development of gastronomic tourism in Ukraine are identified, new opportunities and
prospects for the development of gastronomic tourism in Ukraine are determined.