Streszczenie:
В бакалаврській кваліфікаційній роботі вирішено питання автоматизації
технологічного процесу приготування замісу у чані замісу при виробництві
спирту етилового. Проведено опис технологічного процесу, виконано аналіз
технологічного процесу як об’єкта автоматизації. Розроблено оптимальну
функціональну схему автоматизації технологічного процесу приготування замісу
та відповідні засоби автоматизації, розроблено програму функціонування
мікропроцесорного контролера Schneider Electric M340. За математичною
моделлю об’єкта регулювання у вигляді функції передачі, методом розширених
фазочастотних характеристик розраховано оптимальні параметри настроювання
ПІ - регулятора за другою інтегральною квадратичною оцінкою за зміною
регулюючої дії. В роботі розроблено заходи з охорони праці та навколишнього
природного середовища і розрахована економічна ефективність проектованої
системи автоматизації.