Streszczenie:
Метою кваліфікаційної роботи було вивчення джерел викидів та способів очищення, підвищення ефективності очищення стічних вод. В основній частині проаналізовано сучасний стан виробництва кави та кавових виробів і його вплив на стан навколишнього середовища, розглянуто загальну характеристику виробництва і діяльності, проведено екологічну оцінку техногенного впливу виробництва на навколишнє середовище, наведено еколого-інженерні розрахунки дії основних джерел забруднення, запропоновано заходи щодо покращення екологічної ситуації, проаналізовано екологічні витрати, вивчені правила охорони праці.
В результаті проведеногодослідження встановлено , що кавовий шлам є унікальним вторинним ресурсом, який потребує широкого використання і переробки у різних галузях виробництва.Запропоновано стратегію збору та переробки кавового шламу у місті Львові , в основі якої передбачається роздільне збирання шламу у місцях його акумуляції