Streszczenie:
Під час досліджень відзначенно, що підприємство хлібопекарської галузі «Яворівський хлібозавод» у процесі функціонування здійснює незначний екологічний вплив на довкілля. Невеликий обсяг продукції, позитивна динаміка господарської діяльності хлібопекарського підприємства запобігають негативному впливу на довкілля.
Проведені еколого-економічні розрахунки, здійснено оцінку впливу забруднюючих речовин на стан атмосферного повітря, перевірено дотримання санітарно- захисних зон підприємства та здійснено контроль нормативів ГДВ.
Надано рекомендації щодо підтримання екологізації довкілля Яворівщини в районі діяльності підприємства. Система шляхів щодо запобігання забруднення довкілля хлібопекарськими підприємствами повинна включати: санітарно-технічні, юридично-економічні, технологічні, планувальні та контрольно-запобіжні заходи.