Streszczenie:
У роботі проаналізовано особливості логістики в харчовому виробництві, з
акцентом на сегмент макаронних виробів. Розглянуто архітектуру логістичного
процесу, ключові етапи транспортування, зберігання та контролю якості
продукції. Особливу увагу приділено мікроклімату на складах, зокрема вологості
та температурі, що впливають на збереження продукції. Запропоновано
інтеграцію системи мікроклімату до загальної IoT-інфраструктури. Описано
сучасні IoT-рішення для автоматизації логістики та використання RFID-
технологій для відстеження продукції. Обґрунтовано вибір технічних засобів,
зокрема сенсорів, контролерів та RFID-компонентів. Побудовано структурну і
функціональну схеми системи, описано принцип її роботи та впровадження.
Проведено економічний аналіз ефективності автоматизації та розглянуто
питання охорони праці й екології.