Аннотации:
В даній бакалаврській кваліфікаційній роботі описано технологічний
процес пастеризації та охолодження пива, наведено тепловий баланс процесу
охолодження пива. Проведено аналіз існуючих схем автоматизації
технологічного процесу, вибір технічних засобів автоматизації, розроблена
функціональна схема автоматизації технологічного процесу пастеризації та
охолодження пива, розроблено програму для керування контролером Siemens
Simatic S7-300, розроблені електричні схеми під’єднання засобів автоматизації.
Проведений розрахунок та моделювання система автоматичного регулювання з
вхідною величиною регулювання (теплообмінника) - витратою холодоагента, а
вихідною – температура пива на виході з охолоджувача, здійснено вибір
автоматичного регулятора та визначено його оптимальні параметри
настроювання. Досліджено перехідні процеси, та визначені їх показники якості,
описано схеми автоматизації.