Streszczenie:
Метою кваліфікаційної роботи є розробка принципів конструювання
термоперетворювачів для технологічних процесів хлібопекарного виробництва з
мінімальним значенням методичної похибки, високими показниками надійності.
В роботі подано обгрунтування необхідності розроблення первинних
перетворювачів температури для автоматизованих систем хлібопекарного
виробництв, типи термоперетворювачів. Проаналізовано похибки вимірювання
температури, досліджено динамічні властивості термоперетворювачів, розроблено
узагальнену математичну модель термоперетворювача, досліджено
термометричні та конструктивні матеріали для виготовлення
термоперетворювачів. Здійснено вибір методу вимірювання температури,
мінімізовано методичну похибку вимірювання, обумовлену впливом теплообміну
випромінюванням та обумовлену теплообміном через теплопровідність, подано
методику розроблення конструкції термоперетворювача, способи встановлення
термоперетворювачів на технологічних об’єктах, розраховано захисну арматуру
та надійність термоперетворювача.
Описані заходи з охорони праці і пожежної безпеки. Розрахована
економічна ефективність впровадження розроблених конструкцій
термоперетворювачів.