Аннотации:
Метою кваліфікаційної роботи є розроблення системи автоматичного
керування процесом випарювання кавового екстракту.
В роботі описано процес випарювання кавового екстракту, наведено основні
технологічні характеристики, матеріальний та тепловий баланси і визначено
параметри, які потрібно регулювати. Визначено вхідні, вихідні та збурюючі
величини, які впливають на перехідний процес і побудовано структурні схеми
взаємозв’язків, аналіз якої дає змогу обґрунтувати вибрану функціональну схему
автоматизації.
Проведено вибір технічних засобів автоматизації, в тому числі
програмованого логічного контролера Siemens Simatic S7-300. Описано програму
функціонування контролера Simatic S7-300 для автоматизації вакуум-випарної
установки.
Досліджено систему автоматичного регулювання рівня екстракту в другому
корпусі вакуум-випарної установки, здійснено вибір автоматичного регулятора та
визначено його оптимальні параметри настроювання. Досліджено перехідні
процеси, та визначені їхні показники якості.
Описані заходи з охорони праці і пожежної безпеки при роботі даної
установки. Розрахована економічна ефективність проектованої системи
автоматизації випарювання кавового екстракту.