Streszczenie:
Висвітлено суть процесу фільтрування дріжджової суспензії у виробництві пресованих дріжджів, обгрунтовано необхідність його автоматизації. Подано опис технологічного процесу, описано матеріальний та тепловий баланс процесу, наведені теоретичні основи технологічного процесу фільтрування дріжджової суспензії, проаналізовано фактори, що впливають на технологічний процес, складено структурну схему взаємозв’язку між технологічними параметрами об’єкта. Виконано технічне обґрунтування вибору функціональної схеми автоматизації та технічних засобів автоматизації, описано програму функціонування мікропроцесорного контролера SiemensSimaticS7-300 та принципову електричну схему зовнішніх з’єднань контролера SiemensSimaticS7-300. Виконано розрахунок і моделювання системи автоматичного регулювання: вибрано структуру моделі, розраховано параметри моделі, розраховано параметри настроювання автоматичного регулятора, описано схеми автоматизації, подано специфікацію засобів автоматизації. Розроблені заходи з охорони праці і навколишнього середовища. Розраховано економічну ефективність від впровадження запропонованої системи автоматизації.