Короткий опис(реферат):
У роботі розглянуто теоретико-методичні поняття і зміст, загальну
характеристику готельно-ресторанного бізнесу в Україні та процес формування
туристичних послуг і основні завдання готельно-ресторанної індустрії, також у
роботі описано методику дослідження та оцінки готельно-ресторанних
комплексів.
Надано оцінку розвитку засобів розміщення готельно-ресторанних
комплексів, динаміку кількості та показники колективних засобів розміщування
в Україні. Також у роботі проаналізовано інвестиційну привабливість готельноресторанних комплексів в Україні, фактори впливу на інвестиційну
привабливість підприємств готельно-ресторанного бізнесу та етапи залучення
інвестицій у готельно-ресторанну справу.
На основі результатів досліджень наведено особливості використання
інновацій в готельно-ресторанному бізнесі для підвищення конкурентоздатності
на ринку туристичних послуг. Виділено перспективи розвитку ринку готельноресторанних послуг в Україні та наведено напрями забезпечення ефективного
функціонування ринку готельно-ресторанних послуг України