Репозиторий Dspace

Особливості формування продуктивності амаранту залежно від рівня удобрення

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Домінів, Тетяна Андріївна
dc.date.accessioned 2023-03-06T10:41:18Z
dc.date.available 2023-03-06T10:41:18Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Домінів Т. А. Особливості формування продуктивності амаранту залежно від рівня удобрення. Львів, 2021. 86 с. uk_UA
dc.identifier.uri https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/460
dc.description Спеціальність 201 «Агрономія» uk_UA
dc.description.abstract У дипломній роботі висвітлені результати досліджень, які проводилися в ННДЦ Львівського національного аграрного університету Львівського району Львівської області впродовж 2020 – 2021 рр. з вивчення формування продуктивності зернового амаранту залежно від рівня удобрення. Амарант є однією з найдавніших рослин, яка використовувалася для харчування людини, та перспективною культурою, для використання в харчовій технології, медицині, тваринництві. Насіння амаранту має високу поживну цінність та виявляє протипухлинний ефект і бактерицидну дію, завдяки наявності сквалену. Вегетативну масу амаранту використовують як зелений корм, для виготовлення трав’яного борошна, білково-вітамінного концентрату за термічної обробки. За результатами проведених дослідів встановлено доцільність застосування рівня удобрення N120P40K80 під амарант сорту Ультра, оскільки було отримано найвищий показник врожаю – 20,0 ц/га, що є на 11,5 ц/га або на 135 % вище контролю, рівень окупності застосованих добрив зерном становив 4,79 кг/кг д.р. За використання рівня удобрення N120P40K80 вміст олійності зріс на 0,8 % і становив 6,5 %, що забезпечило найвищий вихід олії з одиниці площі - 1,30 ц/га, на 0,82 ц/га більше контрольного варіанту. Застосування рівня удобрення N120P40K80 є економічно та енергетично вигідно, оскільки цей варіант забезпечив найвищий прибуток – 31299 грн/га та коефіцієнт енергетичної ефективності – 1,85 uk_UA
dc.publisher ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ uk_UA
dc.subject амарант uk_UA
dc.subject amaranth uk_UA
dc.subject рівні удобрення uk_UA
dc.subject fertilization levels uk_UA
dc.subject елементи структури врожаю uk_UA
dc.subject crop structure elements uk_UA
dc.subject врожайність зерна uk_UA
dc.subject grain yield uk_UA
dc.title Особливості формування продуктивності амаранту залежно від рівня удобрення uk_UA
dc.title.alternative Features of the formation of amaranth productivity depending on the level of fertilization uk_UA
dc.type Other uk_UA


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись