DSpace

Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Шило, Тетяна Андріївна
dc.date.accessioned 2023-02-22T14:17:34Z
dc.date.available 2023-02-22T14:17:34Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Шило Т. А. Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин. Кваліфікаційна робота. Львів. 2021.78 с uk_UA
dc.identifier.uri https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/310
dc.description Спеціальність 101 «Екологія» uk_UA
dc.description.abstract Робота присвячена вивченню процесів накопичення нівтрар-ніритів в кормах раціону жуйних тварин та переходу даних токсичних полютантів у продукцію тваринництва. Показано, що збільшення надходження нітратів в організм спричинювало по¬гіршення умов для одержання екологічно чистої (вільної від нітра¬тів і нітритів) продукції. Виведення із організму корів нетрансформованих нітрат-нітритів відбувається і з молоком, що слід розглядати як один з механізмів підтримки його гомеостазу. Вміст нітратів у молоці залежав від рівня їх надходження в організм. У молоці ра¬нішнього надою містилось менше нітратів, аніж у такому із обід¬нього чи вечірнього надою. Також встановлено, що протягом лактаційного періоду найбільш „чистим” від нітрат-нітритних іонів було в літній період, а особливо в червні і липні. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Львівський національний аграрний університет uk_UA
dc.subject Нітрат-нітритний азот uk_UA
dc.subject Nitrate-nitrite nitrogen uk_UA
dc.subject жуйні uk_UA
dc.subject ruminants uk_UA
dc.subject молоко uk_UA
dc.subject milk uk_UA
dc.title Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин uk_UA
dc.title.alternative Ecological aspects of accumulation of nitrate-nitrite nitrogen in the body and products of ruminants uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу