DSpace

Автоматизація хлібопекарної печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Петришин, Олег Миронович
dc.date.accessioned 2025-06-27T16:15:47Z
dc.date.available 2025-06-27T16:15:47Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Петришин О. М. Автоматизація хлібопекарної печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340 : бакалаврська робота. Львів, 2025. 68 с. uk_UA
dc.identifier.uri https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2510
dc.description Спеціальність 174 "Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка" uk_UA
dc.description.abstract У кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто питання автоматизації технологічного процесу випікання хліба в хлібопекарній печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340. Проведено аналіз технології випікання, визначено основні параметри процесу та їх допустимі відхилення. Обґрунтовано вибір координат контролю, регулювання, сигналізації та захисту. Запропоновано функціональну схему автоматизації, виконано вибір засобів автоматизації, зокрема первинних перетворювачів, виконавчих механізмів та контролера. Розроблено програму функціонування системи автоматичного керування та описано принципову електричну схему зовнішніх з’єднань контролера. Здійснено розрахунок та моделювання системи автоматичного регулювання температури в першій зоні печі. Отримано динамічну модель об’єкта, визначено оптимальні параметри регулятора. Проведено дослідження перехідних процесів і оцінено якість регулювання відповідно до встановлених критеріїв.The bachelor's qualification work considers the issue of automation of the technological process of baking bread in a bakery oven of the ПХС -25 type using a Modicon M340 microprocessor controller. An analysis of the baking technology was carried out, the main parameters of the process and their permissible deviations were determined. The choice of control, regulation, signaling and protection coordinates was justified. A functional automation scheme was proposed, automation means were selected, in particula r primary converters, actuators and a controller. A program for the functioning of the automatic control system was developed and a schematic electrical diagram of the external connections of the controller was described. The calculation and modeling of the automatic temperature control system in the first zone of the oven was carried out. A dynamic model of the object was obtained, the optimal parameters of the controller were determined. A study of transient processes was carried out and the quality of regulation was assessed in accordance with the established criteria. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького uk_UA
dc.subject автоматизація uk_UA
dc.subject automation uk_UA
dc.subject технічні засоби uk_UA
dc.subject technical means uk_UA
dc.subject мікропроцесорний контролер uk_UA
dc.subject microprocessor controller uk_UA
dc.subject закон регулювання uk_UA
dc.subject regulatory law uk_UA
dc.subject моделювання uk_UA
dc.subject modeling uk_UA
dc.subject крива розгону uk_UA
dc.subject acceleration curve uk_UA
dc.subject Matlab uk_UA
dc.subject Matlab uk_UA
dc.title Автоматизація хлібопекарної печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340 uk_UA
dc.title.alternative Automation of a PHS-25 type bread oven using a Modicon M340 microprocessor controller uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу