Формування продуктивності вівса залежно від сорту
Показати повний опис матеріалу
Тема:
|
Формування продуктивності вівса залежно від сорту |
Автор:
|
Яворський, Богдан Ігорович
|
Короткий опис(реферат):
|
В умовах Львівської області Стрийського району впродовж 2023 – 2024 років проводилися дослідження з
вивчення особливостей формування продуктивності сортів вівса.
Об’єктом досліджень були сорти вівса: Айворі, Бусол, Закат та Деснянський
за рівня удобрення N120Р40К80.
У результаті проведених досліджень встановлено, що в умовах Львівської
області на сірих лісових ґрунтах найдоцільніше вирощувати сорти Айворі та Бусол
оскільки найвищу врожайність забезпечив сорт Бусол – 4,74 т/га, що є в порівнянні
до сорту Деснянський більше на 1,07 т/га (з найнижчим показником врожайності,
3,67 т/га) та на 0,24 т/га більше від сорту Айворі (4,50 т/га). Сорт Закат сформував
урожайність зерна вівса на рівні 4,18 т/га.
Найвищий вміст білка в насінні мали сорти Айворі та Бусол 14,90 % та
14,66%. А найнижчим даний показник був у сорту Деснянський 13,58 %.
Найврожайніший сорт Бусол забезпечив вміст жиру на рівні 4,13 %. За
проведеними розрахунками, вищі показники жиру забезпечили сорти Закат –
4,67%, Деснянський 3,79 %, найнижчим був вміст у сорту Айворі 3,51 %. |
Суть розробки, основні результати:
|
Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI:
|
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318
|
Дата:
|
2024 |
Долучені файли
Даний матеріал зустрічається у наступних фондах
Показати повний опис матеріалу