Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву

DSpace

Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву

Показати повний опис матеріалу

Тема: Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву
Автор: Проць, Орест Володимирович
Короткий опис(реферат): Польовий дослід проводили з районованим сортом гречки Роксолана упродовж 2023-2024 рр. в умовах Західного Лісостепу Львівської області Шептицького району. Передбачалось вивчити реакцію гречки сорту Роксолана на окремі параметри сівби. Для реалізації поставленої мети проводили спостереження щодо впливу способів сівби і норм висіву на проходження періоду вегетації гречки, на особливості формування біометричних показників рослин гречки, формування елементів структури врожаю та його рівень, якісні показники зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами дворічних досліджень встановлено, що на чорноземі карбонатному Шептицького району оптимальний фітосанітарний стан агроценозу гречки створюється за сівби звичайним рядковим способом нормою висіву 4,5 млн/га схожих насінин. На цьому варіанті формувались кращі показники структури врожаю, що забезпечило максимальну реалізацію генетичного потенціалу сорту Роксолана на рівні 22,7 ц/га. Це забезпечило умовно чистий прибуток 18295 грн/га, собівартість 1 ц зерна 444 грн та рівень рентабельності 181%. На цьому варіанті спостерігався і найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності – 3,92.
Суть розробки, основні результати: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Дата: 2024


Долучені файли

Файл Розмір Формат Переглянути Опис файла
Prots_mag.PDF.pdf 1.163Mb PDF Переглянути Кваліфікаційна робота

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати повний опис матеріалу

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій профіль