Короткий опис(реферат):
Розглянуто класифікацію, патентний і літературний огляд конструктивних елементів гомогенізатора молочних продуктів. На основі аналізу конструкцій визначені задачі дослідження. Розглянуто технологічні особливості виробництва молочних продуктів. Проведено аналіз технологічних і конструктивних розрахунків технологічної лінії виробництва молочних продуктів в цілому та її складових елементів. Здійснено технологічні і конструктивні розрахунки елементів технологічної лінії виробництва молочних продуктів, змодельовано їх взаємозалежність та обґрунтовано оптимальні конструктивні параметри.
Проведено аналіз виробничих небезпек при експлуатації обладнання у переробному цеху, розроблено логіко-імітаційну модель виникнення травматизму.
На основі проведених досліджень пораховано техніко-економічну ефективність запропонованого технічного рішення, в результаті якої виявлено, що запропонована технологічна лінія виробництва молочних продуктів характеризується найкращими показниками