Короткий опис(реферат):
Висвітлено неоціненний вклад Ліщак Лідії Петрівни в збереження генетичного фонду часнику, її селекційний доробок; обговорені питання національних та європейських тенденцій в селекції часнику; зміни агрокліматичних умов; формування політики запобігання зміні клімату та адаптації до неї; виробництва органічної плодоовочевої продукції; впливу змін клімату на якість продуктів харчування та негативних наслідків для продовольчої безпеки; моніторингу шкідливих організмів в агроценозах; застосування мікродобрив; підвищення родючості ґрунту та збереження екологічної рівноваги довкілля; розробки практичного механізму екологічної безпеки та збалансованого природокористування у сфері аграрного виробництва; формування в Україні конкурентоспроможної системи насінництва картоплі та овочевих культур; соціальної відповідальності всіх учасників агровиробництва, що забезпечує баланс між виробництвом продукції рослинництва та екологічною стійкістю для сталого розвитку та збереження довкілля для майбутніх поколінь