DSpace

Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Худоба, Ігор Богданович
dc.date.accessioned 2024-02-13T08:17:10Z
dc.date.available 2024-02-13T08:17:10Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Худоба І. Б. Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини). Кваліфікаційна робота магістра Львів, 2024. , 88 c. uk_UA
dc.identifier.uri https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1095
dc.description Спеціальність. 101 «Екологія» uk_UA
dc.description.abstract Метою кваліфікаційної роботи було вивчення джерел викидів та спо¬собів очищення викидів в атмосферне повітря, підвищення ефективності ви-користання відходів, впровадження на підприємствах хлібопекарської га-лузі заходів із декарбонізації. У процесі досліджень детально проаналізо-вано, які основні виробничі фактори хлібопечення мають вплив на стан нав¬колишнє середовище, викиди парникових газів. Розглянуто загальні характе¬ристики ви¬робництва, а також його екологічну оцінку. Наведено розрахунки харак¬те¬ру поширення викидів в атмосфері від основних джерел забруднення при різ¬них погодних і технологічних умовах. Запропоновано заходи щодо покра¬щення екологічної ситуації. Проаналізовано екологічні витрати. Вивчено правила охорони праці. Проведено дослідження екологічно безпечності продукції ТзОВ "Хлібокомбінат Львів" Хлібозавод №1 та ВАТ "Красненський комбінат хлібопродуктів" . Запропоновано шляхи покращення екологічної ситуації. Для вдосконалення екологічної безпеки виробничих процесів на дос¬лід-жуваних підприємствах рекомендовано: впровадження енергоефектив¬них технологій; використання відновлюваних джерел енергії для виробництва тепла і електроенергії на хлібопекарських підприємствах; знизити викиди парникових газів від відходів виробництва хлібопекарського виробництва. uk_UA
dc.publisher Львівський національний університет природокористування uk_UA
dc.subject екологічна безпека, виробництво хліба, джерела викидів, відходи, стічні води, декарбонізація uk_UA
dc.subject environmental safety, bread production, emission sources, waste, wastewater, decarbonization uk_UA
dc.title Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини uk_UA
dc.title.alternative Environmental safety and the main factors of technogenic impact on the environment of the technological processes of bread and bakery products production (on the example of enterprises of the Lviv Region) uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу