DSpace

Організація та методика обліку біологічного перетворення в м'ясному скотарстві у приватно-орендному сільськогосподарському підприємстві ім. Шевченка Горохівського району Волинської області

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Ковальчук, Максим Сергійович
dc.date.accessioned 2022-06-22T07:15:07Z
dc.date.available 2022-06-22T07:15:07Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Ковальчук М.С. Організація та методика обліку біологічного перетворення в м'ясному скотарстві у приватно-орендному сільськогосподарському підприємстві ім. Шевченка Горохівського району Волинської області : магістерська робота. Львів, 2021. 107 с. uk_UA
dc.identifier.uri https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/100
dc.description Спеціальність 071 "Облік і оподаткування" uk_UA
dc.description.abstract У роботі висвітлено економічну суть витрат та їх місце у процесах біологічного перетворення Представлено вітчизняний і зарубіжний досвід обліку витрат виробництва та калькулювання собівартості. Описано методику дослідження обліку процесу біологічного перетворення у м’ясному скотарстві. Оцінено результати операційної діяльності та ефективності м’ясного скотарства. Висвітлено методику обліку витрат на біологічне перетворення та оприбуткування готової продукції у м’ясному скотарстві, калькулювання продукції м’ясного скотарства. ОкреслОкреслено ено перспективи організації обліку біологічного перетворення за центрами відповідальності. Зображено економічний механізм забезпечення зростання ефективності м’ясного скотарства. Виокремлено облікову складову управління витратами на біологічне перетворення у м’ясному скотарстві. Ключові слова: витрати, облік, виробництво, аналіз, продукція тваринництва, управлінський облік, центр витрат; центри відповідальності, біологічні перетворення, інформаційне забезпечення, галузеві стандарти обліку, сільське господарство, історична вартість, справедлива вартість. The work outlines the economic essence of costs and their position in the processes of biological transformation. The domestic and foreign experience of production costs accounting and cost calculation is presented. The research describes methodology of studying the accounting of the biological transformation processes in beef cattle breeding. The results of operation activities and efficiency of beef cattle breeding are estimated. The methodology of accounting of the biological transformation costs, posting of final products in beef cattle breeding, and calculation of beef cattle breeding products is highlighted. The work outlines prospects of biological transformation accounting by the centers of responsibility. The economic mechanism to secure an increase of beef cattle breeding efficiency is described. The accounting constituent of managing costs of biological transformation in beef cattle breeding is specified. Key words: costs, accounting, production, animal breeding products, managerial accounting, costs center, centers of responsibility, biological transformation, information supply, branch standards of accounting, agriculture, historical value, fair value. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Львівський національний аграрний університет uk_UA
dc.subject витрати uk_UA
dc.subject costs uk_UA
dc.subject облік uk_UA
dc.subject accounting uk_UA
dc.subject виробництво uk_UA
dc.subject production uk_UA
dc.subject продукція тваринництва uk_UA
dc.subject animal breeding products uk_UA
dc.subject сільське господарство uk_UA
dc.subject agriculture uk_UA
dc.title Організація та методика обліку біологічного перетворення в м'ясному скотарстві у приватно-орендному сільськогосподарському підприємстві ім. Шевченка Горохівського району Волинської області uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу