Короткий опис(реферат):
В даній бакалаврській кваліфікаційній роботі розроблена система
автоматизації процесу пастеризації у виробництві морозива.
Описано процес пастеризації морозива в пластинчастому пастеризаторі,
матеріальний та тепловий баланс, визначено значення параметрів, які потрібно
регулювати та допустимі відхилення, визначено вхідні величини та збурення, які
впливають на перехідний процес і побудовано структурну схему взаємозв’язків.
Опрацьовані існуючі схеми автоматизації окремих контурів регулювання
пластинчастого пастеризатора і наведено аргументи в підтримку обраних
контурів, вибрано засоби автоматизації, описано їхні характеристики, програму
роботи контролера та представлено фрагменти схеми підключення. Розраховано
систему автоматичного регулювання, змодельовано перехідні процеси при
впливі збурення. Описано роботу обраної схеми автоматизації – роботу кожного
з контурів, розроблено специфікацію на обрані технічні засоби автоматизації.
Охарактеризовано небезпеки, що виникають в пастеризаторі, документи,
відповідно до яких вони нормуються та заходи для уникнення цих небезпек;
розраховано потрібну систему вентиляції. Розраховано витрати на
автоматизацію, кількість обслуговуючого персоналу, річний економічний ефект,
термін окупності та коефіцієнт економічної ефективності.