Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Петросюк, Денис Тарасович | |
dc.date.accessioned | 2024-02-06T08:30:29Z | |
dc.date.available | 2024-02-06T08:30:29Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Петросюк Д.Т. Інтенсивність накопичення важких металів овочами в умовах закритого грунту. Кваліфікаційна робота. Кафедра екології. Дубляни, Львівський НУП, 2024.66 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/989 | |
dc.description | Спеціальність 101 «Екологія». | uk_UA |
dc.description.abstract | Вивчено накопичення важких металів (свинець, кадмій, цинк, мідь) у овочах, вирощених в умовах закритого грунту. Встановлено, що всі досліджені овочі закритого грунту (червоний перець, помідори, огірки, цибуля) містили важкі метали (свинець, кадмій, цинк, мідь) у концентрації меншій за ГДК. У розрізі окремих видів овочів високу акумулюючу здатність по відношенню до свинцю, кадмію та цинку демонстрував червоний перець, а до міді – цибуля. Коефіцієнт небезпеки важких металів у овочах не перевищував граничний поріг 1,0. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Львівський національний університет природокористування | uk_UA |
dc.subject | овочі, червоний перець, помідори, огірки, цибуля, свинець, кадмій, цинк, мідь, концентрація, коефіцієнт небезпеки | uk_UA |
dc.subject | vegetables, red pepper, tomatoes, cucumbers, onions, lead, cadmium, zinc, copper, concentration, hazard factor | uk_UA |
dc.title | Інтенсивність накопичення важких металів овочами в умовах закритого грунту | uk_UA |
dc.title.alternative | Intensity of accumulation of heavy metals by vegetables in closed ground conditions | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |