dc.contributor.author |
Петросюк, Денис Тарасович |
|
dc.date.accessioned |
2024-02-06T08:30:29Z |
|
dc.date.available |
2024-02-06T08:30:29Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Петросюк Д.Т. Інтенсивність накопичення важких металів овочами в умовах закритого грунту. Кваліфікаційна робота. Кафедра екології. Дубляни, Львівський НУП, 2024.66 с. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/989 |
|
dc.description |
Спеціальність 101 «Екологія». |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Вивчено накопичення важких металів (свинець, кадмій, цинк, мідь) у овочах, вирощених в умовах закритого грунту.
Встановлено, що всі досліджені овочі закритого грунту (червоний перець, помідори, огірки, цибуля) містили важкі метали (свинець, кадмій, цинк, мідь) у концентрації меншій за ГДК. У розрізі окремих видів овочів високу акумулюючу здатність по відношенню до свинцю, кадмію та цинку демонстрував червоний перець, а до міді – цибуля. Коефіцієнт небезпеки важких металів у овочах не перевищував граничний поріг 1,0. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
Львівський національний університет природокористування |
uk_UA |
dc.subject |
овочі, червоний перець, помідори, огірки, цибуля, свинець, кадмій, цинк, мідь, концентрація, коефіцієнт небезпеки |
uk_UA |
dc.subject |
vegetables, red pepper, tomatoes, cucumbers, onions, lead, cadmium, zinc, copper, concentration, hazard factor |
uk_UA |
dc.title |
Інтенсивність накопичення важких металів овочами в умовах закритого грунту |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Intensity of accumulation of heavy metals by vegetables in closed ground conditions |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |