Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Шило, Тетяна Андріївна | |
dc.date.accessioned | 2023-02-22T14:17:34Z | |
dc.date.available | 2023-02-22T14:17:34Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Шило Т. А. Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин. Кваліфікаційна робота. Львів. 2021.78 с | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/310 | |
dc.description | Спеціальність 101 «Екологія» | uk_UA |
dc.description.abstract | Робота присвячена вивченню процесів накопичення нівтрар-ніритів в кормах раціону жуйних тварин та переходу даних токсичних полютантів у продукцію тваринництва. Показано, що збільшення надходження нітратів в організм спричинювало по¬гіршення умов для одержання екологічно чистої (вільної від нітра¬тів і нітритів) продукції. Виведення із організму корів нетрансформованих нітрат-нітритів відбувається і з молоком, що слід розглядати як один з механізмів підтримки його гомеостазу. Вміст нітратів у молоці залежав від рівня їх надходження в організм. У молоці ра¬нішнього надою містилось менше нітратів, аніж у такому із обід¬нього чи вечірнього надою. Також встановлено, що протягом лактаційного періоду найбільш „чистим” від нітрат-нітритних іонів було в літній період, а особливо в червні і липні. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Львівський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | Нітрат-нітритний азот | uk_UA |
dc.subject | Nitrate-nitrite nitrogen | uk_UA |
dc.subject | жуйні | uk_UA |
dc.subject | ruminants | uk_UA |
dc.subject | молоко | uk_UA |
dc.subject | milk | uk_UA |
dc.title | Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин | uk_UA |
dc.title.alternative | Ecological aspects of accumulation of nitrate-nitrite nitrogen in the body and products of ruminants | uk_UA |