dc.contributor.author |
Шило, Тетяна Андріївна |
|
dc.date.accessioned |
2023-02-22T14:17:34Z |
|
dc.date.available |
2023-02-22T14:17:34Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Шило Т. А. Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин. Кваліфікаційна робота. Львів. 2021.78 с |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/310 |
|
dc.description |
Спеціальність 101 «Екологія» |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Робота присвячена вивченню процесів накопичення нівтрар-ніритів в кормах раціону жуйних тварин та переходу даних токсичних полютантів у продукцію тваринництва. Показано, що збільшення надходження нітратів в організм спричинювало по¬гіршення умов для одержання екологічно чистої (вільної від нітра¬тів і нітритів) продукції. Виведення із організму корів нетрансформованих нітрат-нітритів відбувається і з молоком, що слід розглядати як один з механізмів підтримки його гомеостазу. Вміст нітратів у молоці залежав від рівня їх надходження в організм. У молоці ра¬нішнього надою містилось менше нітратів, аніж у такому із обід¬нього чи вечірнього надою. Також встановлено, що протягом лактаційного періоду найбільш „чистим” від нітрат-нітритних іонів було в літній період, а особливо в червні і липні. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
Львівський національний аграрний університет |
uk_UA |
dc.subject |
Нітрат-нітритний азот |
uk_UA |
dc.subject |
Nitrate-nitrite nitrogen |
uk_UA |
dc.subject |
жуйні |
uk_UA |
dc.subject |
ruminants |
uk_UA |
dc.subject |
молоко |
uk_UA |
dc.subject |
milk |
uk_UA |
dc.title |
Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Ecological aspects of accumulation of nitrate-nitrite nitrogen in the body and products of ruminants |
uk_UA |