dc.contributor.author |
Ціцюра, Руслан Богданович |
|
dc.date.accessioned |
2024-04-07T18:30:58Z |
|
dc.date.available |
2024-04-07T18:30:58Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Ціцюра Р. Б. Вплив сортових особливостей на урожайність і поживність зерна гороху польового. Дубляни, 2024 р. 88 с. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1290 |
|
dc.description |
Спеціальність 201 "Агрономія" |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Як свідчать дослідження у 2022-2023 році горох польовий сорту Фундатор мав більшу довжину стебла, кількість бобів на рослинах і кількість зерен у бобі, порівняно з сортом Древлянська. Також він характеризувався вищою масою зерна на рослинах та масою 1000 зерен. У зерні сорту Фундатор вміст протеїну, білку і безазотистих екстрактивних речовин у сухій речовині був більшим, ніж в сорту Древлянська, а клітковини і золи ‒ меншим. Вміст кормових одиниць у зерні гороху польового сорту Фундатор також перевищував сорт Древлянська. Вміст обмінної енергії та кількістю енергетичних кормових одиниць у зерні сорту Фундатор були вищими, ніж у сорту Древлянська. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
Львівський національний університет природокористування |
uk_UA |
dc.subject |
горох польовий |
uk_UA |
dc.subject |
field peas |
uk_UA |
dc.subject |
урожайність |
uk_UA |
dc.subject |
productivity |
uk_UA |
dc.subject |
поживність зерна |
uk_UA |
dc.subject |
grain nutrition |
uk_UA |
dc.title |
Вплив сортових особливостей на урожайність і поживність зерна гороху польового |
uk_UA |
dc.title.alternative |
The influence of varietal characteristics on yield and nutrition of field pea grain |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |