Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Помажак, Юрій Ярославович | |
dc.date.accessioned | 2024-04-07T18:26:34Z | |
dc.date.available | 2024-04-07T18:26:34Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Помажак Ю.Я. Формування урожайності і поживної цінності зерна жита озимого залежно від гібридних особливостей. Дубляни, 2024 р. 89 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1289 | |
dc.description | Спеціальність 201 "Агрономія" | uk_UA |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота виконана у 2022-2023 році на двох гібридах озимого жита. Встановлено, що на підзолисто-дернових ґрунтах гібрид озимого жита Вінетто характеризувався вищою густотою стояння рослин та довжиною колосу, а гібрид ЗУ Коссані ‒ більшою висотою рослин. Зерно гібриду Вінетто мало на 0,4 % більшу кількість сухої речовини за рахунок вищого вмісту білку, жиру і беазотистих екстрактивних речовин, а зерно гібриду ЗУ Коссані відзначалось вищим вмістом клітковини та золи. Загалом зерно озимого жита Вінетто характеризувалось вищою загальною та енергетичною поживністю, а сам гібрид більшим виходом кормових одиниць і перетравного протеїну, а також вищою енергетичною й економічною ефективністю. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Львіський національний університет природокористування | uk_UA |
dc.subject | жито | uk_UA |
dc.subject | rye | uk_UA |
dc.subject | урожайність | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | поживність зерна | uk_UA |
dc.subject | grain nutrition | uk_UA |
dc.title | Формування урожайності і поживної цінності зерна жита озимого залежно від гібридних особливостей | uk_UA |
dc.title.alternative | Formation of yield and nutritional value of winter rye grain depending on hybrid features | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |