Короткий опис(реферат):
Проаналізовано еволюцію готельно-ресторанних комплексів як у світі, так і в Україні, висвітлено їхні особливості в сучасному планувальному та об’ємно-просторовому вирішенні. Проведено докладний огляд вітчизняного та зарубіжного досвіду, визначено позитивні та негативні аспекти, що впливають
на архітектурно-планувальні рішення готельно-ресторанних комплексів туристичних об’єктів і їхній вплив на архітектуру населених пунктів та інфраструктури.
Детально розглянуто особливості формування архітектурних об’єктів готельно-ресторанних комплексів у туристичних об’єктах Карпатського регіону та Альпійського регіону. Запропоновано архітектурно-просторове рішення для готельно-ресторанного комплексу туристичного об’єкту в с. Шаян Хустського
району Закарпатської області.