Короткий опис(реферат):
Метою кваліфікаційної роботи було вивчення джерел викидів та спо¬собів очищення викидів в атмосферне повітря, підвищення ефективності ви-користання відходів, впровадження на підприємствах хлібопекарської га-лузі заходів із декарбонізації. У процесі досліджень детально проаналізо-вано, які основні виробничі фактори хлібопечення мають вплив на стан нав¬колишнє середовище, викиди парникових газів. Розглянуто загальні характе¬ристики ви¬робництва, а також його екологічну оцінку. Наведено розрахунки харак¬те¬ру поширення викидів в атмосфері від основних джерел забруднення при різ¬них погодних і технологічних умовах. Запропоновано заходи щодо покра¬щення екологічної ситуації. Проаналізовано екологічні витрати. Вивчено правила охорони праці.
Проведено дослідження екологічно безпечності продукції ТзОВ "Хлібокомбінат Львів" Хлібозавод №1 та ВАТ "Красненський комбінат хлібопродуктів" . Запропоновано шляхи покращення екологічної ситуації.
Для вдосконалення екологічної безпеки виробничих процесів на дос¬лід-жуваних підприємствах рекомендовано: впровадження енергоефектив¬них технологій; використання відновлюваних джерел енергії для виробництва тепла і електроенергії на хлібопекарських підприємствах; знизити викиди парникових газів від відходів виробництва хлібопекарського виробництва.