Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Проць, Орест Володимирович | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-03T07:50:10Z | - |
dc.date.available | 2025-03-03T07:50:10Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Проць О.В. Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 89 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314 | - |
dc.description | Спеціальність 201 «Агрономія» | uk_UA |
dc.description.abstract | Польовий дослід проводили з районованим сортом гречки Роксолана упродовж 2023-2024 рр. в умовах Західного Лісостепу Львівської області Шептицького району. Передбачалось вивчити реакцію гречки сорту Роксолана на окремі параметри сівби. Для реалізації поставленої мети проводили спостереження щодо впливу способів сівби і норм висіву на проходження періоду вегетації гречки, на особливості формування біометричних показників рослин гречки, формування елементів структури врожаю та його рівень, якісні показники зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами дворічних досліджень встановлено, що на чорноземі карбонатному Шептицького району оптимальний фітосанітарний стан агроценозу гречки створюється за сівби звичайним рядковим способом нормою висіву 4,5 млн/га схожих насінин. На цьому варіанті формувались кращі показники структури врожаю, що забезпечило максимальну реалізацію генетичного потенціалу сорту Роксолана на рівні 22,7 ц/га. Це забезпечило умовно чистий прибуток 18295 грн/га, собівартість 1 ц зерна 444 грн та рівень рентабельності 181%. На цьому варіанті спостерігався і найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності – 3,92. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ | uk_UA |
dc.subject | гречка, | uk_UA |
dc.subject | buckwheat, | uk_UA |
dc.subject | спосіб сівби, | uk_UA |
dc.subject | sowing method, | uk_UA |
dc.subject | норма висіву, | uk_UA |
dc.subject | sowing rate, | uk_UA |
dc.subject | структура врожаю | uk_UA |
dc.subject | crop structure | uk_UA |
dc.title | Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву | uk_UA |
dc.title.alternative | Buckwheat grain yield formation depending on the sowing method and seeding rate | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Prots_mag.PDF.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,19 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.