Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПроць, Орест Володимирович-
dc.date.accessioned2025-03-03T07:50:10Z-
dc.date.available2025-03-03T07:50:10Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПроць О.В. Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 89 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314-
dc.descriptionСпеціальність 201 «Агрономія»uk_UA
dc.description.abstractПольовий дослід проводили з районованим сортом гречки Роксолана упродовж 2023-2024 рр. в умовах Західного Лісостепу Львівської області Шептицького району. Передбачалось вивчити реакцію гречки сорту Роксолана на окремі параметри сівби. Для реалізації поставленої мети проводили спостереження щодо впливу способів сівби і норм висіву на проходження періоду вегетації гречки, на особливості формування біометричних показників рослин гречки, формування елементів структури врожаю та його рівень, якісні показники зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами дворічних досліджень встановлено, що на чорноземі карбонатному Шептицького району оптимальний фітосанітарний стан агроценозу гречки створюється за сівби звичайним рядковим способом нормою висіву 4,5 млн/га схожих насінин. На цьому варіанті формувались кращі показники структури врожаю, що забезпечило максимальну реалізацію генетичного потенціалу сорту Роксолана на рівні 22,7 ц/га. Це забезпечило умовно чистий прибуток 18295 грн/га, собівартість 1 ц зерна 444 грн та рівень рентабельності 181%. На цьому варіанті спостерігався і найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності – 3,92.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯuk_UA
dc.subjectгречка,uk_UA
dc.subjectbuckwheat,uk_UA
dc.subjectспосіб сівби,uk_UA
dc.subjectsowing method,uk_UA
dc.subjectнорма висіву,uk_UA
dc.subjectsowing rate,uk_UA
dc.subjectструктура врожаюuk_UA
dc.subjectcrop structureuk_UA
dc.titleФормування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висівуuk_UA
dc.title.alternativeBuckwheat grain yield formation depending on the sowing method and seeding rateuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Prots_mag.PDF.pdfКваліфікаційна робота1,19 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.