Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/15| Название: | Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки |
| Другие названия: | The Substantiation of Parameters and Modes of Operation of the Small Grain Crusher |
| Авторы: | Шеремета, Роман Богданович |
| Ключевые слова: | зерно пшениці фізико-механічні властивості молоткова дробарка молоток подрібнення питома енергоємність wheat grain physical and mechanical properties hammer crusher hammer grinding specific energy consumption |
| Дата публикации: | 9-апр-2021 |
| Издательство: | Львівський національний аграрний університет |
| Библиографическое описание: | Шеремета Р. Б. Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки : дис. ... канд. техн. наук. : 05.05.11. Львів, 2021. 213 с. |
| Краткий осмотр (реферат): | Дисертацію присвячено теоретичному й експериментальному дослідженні процесу подрібнення зернового матеріалу в малогабаритній молотковій дробарці комбінованої дії, в якій удосконалено робочі органи для зниження питомої енергоємності шляхом інтенсифікації процесу подрібнення зернового матеріалу. У роботі малогабаритна молоткова дробарка оснащена молотками зі змінною шириною робочої зони і додатковими робочими органами у вигляді пластин у формі сектора кільця для введення додаткового способу подрібнення перетиранням в зоні заклинювання між боковою поверхнею молотка і пластиною. Розроблено математичну модель процесу руйнування зерна з врахуванням фізико-механічних властивостей і геометричних характеристик контактуючих тіл. Експериментально досліджено фізико-механічні властивості зерна пшениці, зокрема їх геометричні розміри, коефіцієнт тертя ковзання, силу деформацію і роботу руйнування, і вплив на них відносної вологості. Обґрунтовано оптимальні параметри і режими роботи малогабаритної молоткової дробарки для подрібнення зернового матеріалу, що дозволили задовольнити вимоги стандартів і зоотехнічні вимоги, щодо якості подрібненого продукту й знизити питому енергоємність процесу подрібнення. Розрахунковий економічний ефект при цьому становить 26,51 грн/т. |
| URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/15 |
| Располагается в коллекциях: | Технічні науки / Technical Sciences |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Sheremeta_Dis.pdf | Дисертаційна робота | 6,13 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.