Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/15
Назва: Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки
Інші назви: The Substantiation of Parameters and Modes of Operation of the Small Grain Crusher
Автори: Шеремета, Роман Богданович
Ключові слова: зерно пшениці
фізико-механічні властивості
молоткова дробарка
молоток
подрібнення
питома енергоємність
wheat grain
physical and mechanical properties
hammer crusher
hammer
grinding
specific energy consumption
Дата публікації: 9-кві-2021
Видавництво: Львівський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шеремета Р. Б. Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки : дис. ... канд. техн. наук. : 05.05.11. Львів, 2021. 213 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертацію присвячено теоретичному й експериментальному дослідженні процесу подрібнення зернового матеріалу в малогабаритній молотковій дробарці комбінованої дії, в якій удосконалено робочі органи для зниження питомої енергоємності шляхом інтенсифікації процесу подрібнення зернового матеріалу. У роботі малогабаритна молоткова дробарка оснащена молотками зі змінною шириною робочої зони і додатковими робочими органами у вигляді пластин у формі сектора кільця для введення додаткового способу подрібнення перетиранням в зоні заклинювання між боковою поверхнею молотка і пластиною. Розроблено математичну модель процесу руйнування зерна з врахуванням фізико-механічних властивостей і геометричних характеристик контактуючих тіл. Експериментально досліджено фізико-механічні властивості зерна пшениці, зокрема їх геометричні розміри, коефіцієнт тертя ковзання, силу деформацію і роботу руйнування, і вплив на них відносної вологості. Обґрунтовано оптимальні параметри і режими роботи малогабаритної молоткової дробарки для подрібнення зернового матеріалу, що дозволили задовольнити вимоги стандартів і зоотехнічні вимоги, щодо якості подрібненого продукту й знизити питому енергоємність процесу подрібнення. Розрахунковий економічний ефект при цьому становить 26,51 грн/т.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/15
Розташовується у зібраннях:Технічні науки / Technical Sciences

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sheremeta_Dis.pdfДисертаційна робота6,13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.