Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/15
Назва: | Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки |
Інші назви: | The Substantiation of Parameters and Modes of Operation of the Small Grain Crusher |
Автори: | Шеремета, Роман Богданович |
Ключові слова: | зерно пшениці фізико-механічні властивості молоткова дробарка молоток подрібнення питома енергоємність wheat grain physical and mechanical properties hammer crusher hammer grinding specific energy consumption |
Дата публікації: | 9-кві-2021 |
Видавництво: | Львівський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Шеремета Р. Б. Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки : дис. ... канд. техн. наук. : 05.05.11. Львів, 2021. 213 с. |
Короткий огляд (реферат): | Дисертацію присвячено теоретичному й експериментальному дослідженні процесу подрібнення зернового матеріалу в малогабаритній молотковій дробарці комбінованої дії, в якій удосконалено робочі органи для зниження питомої енергоємності шляхом інтенсифікації процесу подрібнення зернового матеріалу. У роботі малогабаритна молоткова дробарка оснащена молотками зі змінною шириною робочої зони і додатковими робочими органами у вигляді пластин у формі сектора кільця для введення додаткового способу подрібнення перетиранням в зоні заклинювання між боковою поверхнею молотка і пластиною. Розроблено математичну модель процесу руйнування зерна з врахуванням фізико-механічних властивостей і геометричних характеристик контактуючих тіл. Експериментально досліджено фізико-механічні властивості зерна пшениці, зокрема їх геометричні розміри, коефіцієнт тертя ковзання, силу деформацію і роботу руйнування, і вплив на них відносної вологості. Обґрунтовано оптимальні параметри і режими роботи малогабаритної молоткової дробарки для подрібнення зернового матеріалу, що дозволили задовольнити вимоги стандартів і зоотехнічні вимоги, щодо якості подрібненого продукту й знизити питому енергоємність процесу подрібнення. Розрахунковий економічний ефект при цьому становить 26,51 грн/т. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/15 |
Розташовується у зібраннях: | Технічні науки / Technical Sciences |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Sheremeta_Dis.pdf | Дисертаційна робота | 6,13 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.