Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1513
Назва: Особливості формування врожайності вівса залежно від способів основного обробітку грунту та рівнів удобрення
Інші назви: Oat yield formation depending on the methods of main tillage and levels of fertilization
Автори: Левінський, Олександр Миколайович
Ключові слова: врожайність
yield
овес
oats
основний обробіток ґрунту
main tillage
рівень удобрення
level of fertilization
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Лівінський О. М. Особливості формування врожайності вівса залежно від способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 80 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах Львівського району Львівської області впродовж 2022 - 2023 років проводилися дослідження з питань впливу способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення на врожайність та якість зерна вівса сорту Малахіт. Результати досліджень показали, що найвищу врожайність зерна сорт Малахіт сформував на варіанті де були внесенні мінеральні добрива на фоні мілкого основного обробітку ґрунту в нормі N90P60K60. Врожайність зерна в середньому за два роки становила 53,5 ц/га, що на 23,8 ц/га більше варіанту без добрив і на 6,9 ц/га більше від зяблевої оранки. При цьому вирощування вівса за мілкого основного обробітку ґрунту на глибину 14 – 16 см забезпечило порівняно до зяблевої оранки вищу врожайність на 6,0 ц/га. За таких умов було отримано найвищі показники умовно чистого прибутку – 12785 грн./га і рентабельності – 72,7 %. Тоді як вирощування вівса на фоні зяблевої оранки рентабельність була нижчою на 34 %, а прибуток - на 5390 грн./га. Коефіцієнт енергетичної ефективності становив, відповідно 1,79 і 1,49.
Опис: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1513
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Livinskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота992,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.