Link lub cytat. https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1513
Tytuł: Особливості формування врожайності вівса залежно від способів основного обробітку грунту та рівнів удобрення
Inne tytuły: Oat yield formation depending on the methods of main tillage and levels of fertilization
Autorzy: Левінський, Олександр Миколайович
Słowa kluczowe: врожайність
yield
овес
oats
основний обробіток ґрунту
main tillage
рівень удобрення
level of fertilization
Data wydania: 2023
Wydawca: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Cytat: Лівінський О. М. Особливості формування врожайності вівса залежно від способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 80 с.
Abstract: В умовах Львівського району Львівської області впродовж 2022 - 2023 років проводилися дослідження з питань впливу способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення на врожайність та якість зерна вівса сорту Малахіт. Результати досліджень показали, що найвищу врожайність зерна сорт Малахіт сформував на варіанті де були внесенні мінеральні добрива на фоні мілкого основного обробітку ґрунту в нормі N90P60K60. Врожайність зерна в середньому за два роки становила 53,5 ц/га, що на 23,8 ц/га більше варіанту без добрив і на 6,9 ц/га більше від зяблевої оранки. При цьому вирощування вівса за мілкого основного обробітку ґрунту на глибину 14 – 16 см забезпечило порівняно до зяблевої оранки вищу врожайність на 6,0 ц/га. За таких умов було отримано найвищі показники умовно чистого прибутку – 12785 грн./га і рентабельності – 72,7 %. Тоді як вирощування вівса на фоні зяблевої оранки рентабельність була нижчою на 34 %, а прибуток - на 5390 грн./га. Коефіцієнт енергетичної ефективності становив, відповідно 1,79 і 1,49.
Opis: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1513
Występuje w kolekcjach:ОС «Магістр» / Master's degree

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
Livinskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота992,9 kBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi