Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1479
Назва: Формування врожайності сої залежно від строків сівби
Інші назви: Soybean yield formation depending on the timing of sowing
Автори: Антонюк, Ярослав Валерійович
Ключові слова: врожайність
yield
соя
soybean
строк сівби
sowing time
якість зерна
grain quality
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Антонюк Я.В. Формування врожайності сої залежно від строків сівби: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 85 с.
Короткий огляд (реферат): Польовий дослід проводили з районованим сортом сої ЕС Ментор упродовж 2023 р. в умовах Західного Лісостепу на базі СГК «Дніпро» Зборівського р-ну Тернопільської обл. Передбачалось вивчити реакцію сої сорту ЕС Ментор на строки сівби. Одночасно проводили спостереження для вивчення впливу строків сівби на проходження періоду вегетації сої, морфологічні показники рослин та елементи структури врожаю, його рівень, фізичні показники якості зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами досліджень встановлено, що в умовах СГК «Дніпро» Зборівського р-ну Тернопільської обл. на чорноземі типовому малогумусному кращим строком сівби сої є при температурі ґрунту на глибині 10 см 10-11°С. Врожайність сої сорту ЕС Ментор на цьому варіанті формувалась на рівні 32,2 ц/га при собівартості 1 ц зерна 804 грн. та рівні рентабельності 173 %. На варіанті, де сіяли при температурі ґрунту на глибині 10 см 10-11 °С, максимальне отримання відтвореної енергії з урожаєм становило 59900 МДж/га, коефіцієнт енергетичної ефективності - 3,9.
Опис: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1479
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Antoniuk_mag.pdfКваліфікаційна робота1,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.