Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1395
Title: Формування продуктивності та якісних показників зерна сої залежно від застосування інокулянтів
Other Titles: Soybean grain productivity and quality indicators formation depending on the use of inoculants
Authors: Янчинський, Олег Іванович
Keywords: Соя
Soy
продуктивність
productivity
якісні показники
quality indicators
інокуляція
inoculation
Issue Date: 2023
Publisher: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Citation: Янчинський О. І. Формування продуктивності та якісних показників зерна сої залежно від застосування інокулянтів: кваліфікаційна робота. Львів, 2023. 63 с.
Abstract: Розглядаються результати досліджень із вивчення особливостей формування продуктивності та якісних показників зерна сортів сої залежно від застосування інокулянтів за 2022 – 2023 роки ТзОВ «Жовківський племенптахорепродуктор» с. Мервичі Львівського району, Львівської області. Варіанти досліду: 1. Оріана, Мілленіум - сорти; 2. Без обробки – контроль; Ризоактив, 1,5 л/т; Ризоактив, 1,75 л/т; Ризоактив, 2,0 л/т – інокулянт. , Встановлено, що найвища врожайність одержана за застосування інокулянта Ризоактив, 2,0 л/т і становила: у сорту сої Оріана – 3,45 т/га, і у сорту сої Мілленіум – 3,55 т/га. Відповідно приріст при цьому був рівний – 0,45 і 0,54 т/га, відповідно. Згідно результатів дворічних (2022-2023 рр.) експериментальних досліджень, пропонуємо на темно-сірих опідзолених ґрунтах Лісостепу Західного вирощувати сорти сої Оріона та Мілленіум, що забезпечують найвищу врожайність на рівні 3,45 т/га (сорт Оріана) та 3,55 т/га (сорт Мілленіум), із підвищеними показниками якості зерна, застосувати інокулянт Ризоактив, 2,0 л/т ( передпосівна обробка насіння). Розроблено заходи щодо покращення умов охорони праці, і збереження навколишнього природного середовища.
Description: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1395
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yanchynskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота904,02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.